Multimediale voorstelling over identiteit en museumobjecten

Traverse Heritage Voice Body Movement

17May2018 14.30 - 15.30

Event

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam organiseert het Amsterdam Museum een interactieve multimediale voorstelling waarin kunstenaars, musici, dansers en onderzoekers de relaties tussen de Nederlandse identiteit, mensen met een multiculturele achtergrond en museumobjecten verkennen.

De Engelstalige voorstelling wordt gegeven door het internationale kunstenaarscollectief Moving Matters Traveling Workshop. In de voorstelling bewegen dansers en zangers zich tussen de enorme groepsportretten die te zien zijn in de permanente tentoonstelling van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum ‘Hollanders van de Gouden Eeuw’.

De performers gaan in dialoog over de schilderijen in ‘Hollander van de Gouden Eeuw’ om te kijken welke stemmen en mensen wel en niet te zien en te horen zijn. Aan deze museale theatrale voorstelling doen de Amsterdamse koren DoReMimi en het Sannas koor mee die de voorstelling zullen omlijsten met wereldmuziek.

Amstel 51 (Hermitage)

Published by  Faculty of Social and Behavioural Sciences