For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Het Amsterdam Centre for Migration Research (ACMR) en het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) presenteren een discussie over het Europese asielbeleid naar aanleiding van het nieuwste boek van Ruud Koopmans ‘De Asielloterij’ (Prometheus).

Kerngegevens van evenement De asielloterij: het Europese vluchtelingenbeleid van 2015 tot de Oekraïneoorlog
Datum
22 september 2023
Tijd
16:00 -17:30
Ruimte
B2.03

Het Europese asielrecht heeft het dodelijkste migratiesysteem ter wereld in het leven geroepen. Meer dan twintigduizend mensen zijn onderweg naar Europa om het leven gekomen. Velen wagen desondanks de tocht, want wie binnen is, kan meestal blijven. De beste kansen in deze loterij hebben jonge mannen die zich de diensten van mensensmokkelaars kunnen veroorloven; velen die onze hulp harder nodig hebben blijven achter. Ruud Koopmans gaat in gesprek met Thea Hilhorst Evelyn Ersanilli en Femke de Vries over de problemen van het Europese asielbeleid en manieren om daar verbeteringen in aan te brengen.

Over de sprekers

Ruud Koopmans is hoogleraar sociologie en migratie aan de Humboldt Universiteit en onderzoeksdirecteur aan het Wissenschaftszentrum in Berlijn (WZB).

Thea Hilhorst is hoogleraar humanitaire studies aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit.

Femke de Vries is beleidsmedewerker EU & Internationaal bij VluchtelingenWerk.

Evelyn Ersanilli is senior onderzoeker bij de afdeling politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Dr. E.F. (Evelyn) Ersanilli

Faculty of Social and Behavioural Sciences

Programme group: Transnational Configurations, Conflict and Governance

Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Ruimte B2.03

Nieuwe Achtergracht 166
1018 WV Amsterdam